Започна зимното поддържане на републиканските пътища

13:15, 01 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въвежда се зимното поддържане на републиканската пътна мрежа от 1 ноември със на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

От АПИ обясняват, че макар прогнозата на метеоролозите през следващите 10 дни да е за хубаво време, се предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасното пътуване на шофьорите по високопланинските пътища и проходи като Петрохан, Шипка, Предела, участъци в област Смолян и други.

В момента голяма част от техниката, която е ангажирана със зимното поддържане, все още е по строителните обекти предвид високите температури. Въпреки това по опорните пунктове във високопланинските райони са осигурени дежурни екипи. При очаквано влошаване на времето необходимите машини ще бъдат преоборудвани, убеждават от агенцията.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини и ще бъдат осигурени близо 100 000 тона сол и 300 000 тона пясък.

Агенция „Пътна инфраструктура” призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си и да сменят летните гуми със зимни, както и да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и указанията на контролните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама