Варна отбеляза Деня на народните будители

13:22, 01 ное 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Потомката на българския революционер и писател Захари Стоянов - Тоня Борисова, се включи в честването на Деня на народните будители във Варна по покана на общинската дирекция "Култура и духовно развитие". Тържеството се проведе край паметника на Паисий Хилендарски в Морската градина, където Тоня Борисова изнесе слово за историческата памет на България.

Честването продължи с благодарствен молебен, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и полагане на венци и цветя. Тържеството уважиха областният управител Стоян Пасев, зам.-кметовете на Община Варна Пейчо Пейчев и Тодор Иванов, директорите на дирекции "Култура и духовно развитие" и "Образование и младежки дейности" Антония Йовчева и Лилия Христова, началник щаба на ВМС кап. I ранг Коста Андреев, директорът на ОД на МВР Варна старши комисар Даниел Пашов, народни представители, граждани и гости на Варна, ученици от варненски училища.

Организатори на проявата бяха Община Варна, Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия. По традиция Община Варна подреди изложба "Варненските народни будители" на Алеята на възрожденците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама