Окръжният прокурор на Добрич: Сигналът за контролиран вот е изключително важен

13:49, 01 ное 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов коментира за Topnovini.bg, че подаденият сигнал за контролиран вот, според който избиратели са извозвани с микробуси до секциите в училище „Л. Каравелов“, е приет за изключително важен. Затова той е възложил допълнителна проверка по случая на полицията, тъй като получените резултати, според него, не са достатъчни.

На място са изпратени три екипа полицаи, с което се гарантира, че контролиран вот няма да се допусне, обясни Николов. Там е и зам.-директор на ОД на МВР.

Първоначалните обяснения, които участниците са дали, че болни от квартала нямало как да отидат да гласуват, затова добри хора на добра воля са им направили тази услуга да ги заведат до училището, където да дадат гласа си.

Прокурор Пламен Николов обясни, че тези обяснения за него не са достатъчни, затова е разпоредил допълнителни проверки. Работата по случая продължава. Трябва да се установят мотивите за извозване на хората, собствеността на микробусите, откъде са водачите, поясни обвинителят. Той ще възложи на районния прокурор Петко Тухчиев веднага след представяне на материалите от полицията по случай той да се произнесе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама