Още утре инициират промени в Изборния кодекс

14:41, 01 ное 15 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още в началото на следващата седмица депутатите от Движение „България на гражданите“, което е част от Реформаторския блок, ще предложат промени в Изборния кодекс за въвеждане на машинно броене на хартиените бюлетини. Това заяви днес след като гласува за районен кмет на столичния район Лозенец вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кyнева.

Тя добави, че от създаването си партията настоява за въвеждане на машинното гласуване, като първа стъпка, а по натам и към електронно гласуване.

„Най-важно е да се гарантират честни избори и да не ставаме свидетели на хаоса, който се случи миналата седмица“, каза още тя.

„Нека днес гражданите на страната покажат, че ги интересува какво се случва с управлението на градовете им и кварталите им. Местното самоуправление е изключително важно, призовавам всички в София, но и хората в страната да излязат днес в Деня на будителите и да покажат будно гражданско самосъзнание“, каза още Кунева.

Тя изрази очакванията си от МВР да проверят един по един всички обезпокоителни сигнали, за да може хората да са спокойни, че изборите минават честно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама