Жертвите на пожара в Букурещ станаха 29

14:48, 01 ное 15 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жертвите на пожара в нощен клуб в Букурещ нарасна до 29, съобщава БТА, цитирайки  директора на отдела за извънредни ситуации в румънското вътрешно министерство Раед Арафат.

Състоянието на 25 от над 200-те пострадали все още остава изключително тежко. 

В страната е обявен тридневен траур.

Пожарът избухна по време на пиротехническо шоу на местната метълкор група Goodbye to Gravity. 

Румънските власти вече са идентифицирали всички загинали при пожара, съобщи представител на Институтат по съдебна медицина.          

Румънският главен прокурорр Тибериу Ницу е посочил, че нощният клуб, който се е помещавал в сградата на бивша фабрика за обувки, не е отговарял на нормите за безопасност, предвидени за развлекателни заведения. При разпита собствениците на клуба са признали, че не са имали разрешение да организират шоу с използване на пиротехника. Станало е ясно също, че помещението е било оборудвано с лесновъзпламенями материали от стремеж за икономии. По думите на прокурора виновниците за трагедията са заплашени с наказание доживотен затвор.

Сред жертвите на пожара са двамата китаристи на Goodbye to Gravity, а вокалистът е в болница с 45% изгаряния, съобщава метъл сайтът Blabbermouth. 

“Певецът се пошегува, че това (пожарът) не е в програмата”, разказват оцелели в пожара пред сайта. „После разбра, че не е шега и поиска пожарогасител. За 30 секунди целият таван пламна. Хората хукнаха към изхода, но той беше много тесен и всички се паникьосаха. Зад мен хората се блъскаха и катереха един върху друг, за да излязат.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама