Украинецът Станислав Мелничук спечели спидуей състезанието “Ноемврийска слава”

16:41, 01 ное 15 / Спорт 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Украинецът Станислав Мелничук спечели международното състезание по спидуей “Ноемврийска слава”, което се проведе днес на мотостадиона в Шумен. За украинския пилот това бе втори триумф в Шумен. В началото на септември Меланчук стана победител и в първото от 19 години насам състезание по спидуей “SHUMEN SPEEDWAY CHALANGE“.

Второто място в ноемврийската надпревара спечели един от най-добрите български състезатели по спидуей Милен Манев, който е от Търговище. Трети се нареди трикратният носител на купа “Мачек” Андри Кобрин от Украйна, а четвъртото място зае шуменската надежда в този спорт Христо Христов.

Четиримата пилоти достигнаха до финала след оспорвана надпревара. Състезанието се проведе в 12 серии, като във всяка серия пилотите правиха по четири обиколки на пистата. Лек инцидент имаше в 10-ата серия, когато младия шуменски състезател Жулиен Димитров закачи гумата на съперник. Двамата паднаха, на се отърваха без наранявания.

В първия полуфинал един от най-добрите български състезатели, шуменецът Чавдар Чернев получи повреда и не успя да даде максимума, за да стигне до финал. Предпоследен в серията завърши чехът Мартин Меитцки

От първата полуфинална серия до финал достигнаха Меланчук и Манев.

Кобрин и Христо Христов достигнаха до финала след втората полуфинална серия. В нея заради технически проблеми участие не взеха украинецът Виталий Лисак и чехът Йосеф Новак.

Въпреки че бяха само двамата на пистата, което им осигуряваше финал, Кобрин и Христов показаха майсторска езда пред събралата се публика от над 3 000 човека.

Девет състезатели се включиха в първото издание на “Ноемврийска слава“.

Името на надпреварата не бе случайно избрана от организаторите от мотоклуб “Волов”.  

Състезанието бе единственото в Европа, което се проведе през месец ноември.

Следващото шоу по спидуей в Шумен се очаква да бъде през пролетта на следващата година, заявиха от мото клуб “Волов”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама