Атентатът срещу Алексей Петров е немарлив, смята Златко Баретата

18:13, 01 ное 15 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златомир Иванов – Баретата определи атентата срещу Алексей Петров като немарлив, защото извършителите му са оставили отпечатъци по колата, от която са стреляли с гранатометите. Освен това те не са я изгорили и предварително не са предвидили точната дестинация до целта на покушението им. Това каза бившият командос в интервю по Нова ТВ.

Той допълни, че извършителите „или са чужденци, на които не им пука, или са бързали“. По неговите думи атентатът с гранатомети е тероризъм, а стрелците са „сърцати момчета“, заради избраното място, време и цел – човек под охрана.

Иванов е съгласен да бъде подложен на детектор на лъжата за този случай, за да се види дали той е поръчителят на покушението.

Припомняме, че срещу Алексей Петров бе извършен атентат на 29 октомври в столичния квартал „Кръстова вада“. Веднага след нападението името на Златко Баретата се завъртя като възможен поръчител.

Бившият командос заяви, че е в добри отношения с Алексей Петров. Част от интервюто бе излъчено във вчерашните новини на Нова ТВ. Тогава Баретата каза, че замесването на името му е „абсолютна лъжа и манипулация“ и призова да престанат „да си измиват ръцете” с него. Той уточни, че Петров ще разбере кой стои зад атентата, защото „е доста прозорлив и умен мъж”.

Според бившата барета в мутренските времена не е имало толкова убийства. Тогава „най-много да те набият“, каза той и си припомни атентата срещу него преди 2 години на влизане в Съдебната палата. Тогава по него бяха изстреляни 10 куршума, доста от които попаднаха в тялото му. Баретата определи отминалия случай като чист късмет.

"От самото начало осъзнах какво става. Имаше постановка. Извикахме линейка, а не дойде. Стрелците ми направиха услуга, като запалиха таванското помещение. С пожарната дойде линейка, която ме откара в "Пирогов". Имах близо 3 литра кръв в крака и корема", сподели още той.

Златомир Иванов отбеляза, че на 90% е сигурен кой стои зад стрелбата срещу него, като и полицаите били вече наясно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама