Гласове се купуват все по-атрактивно

18:24, 01 ное 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кафе с ресто 50 лв., фалшиви банкноти, масово раздаване на храна и неприкрита агитация са сред най-атрактивните сигнали за изборни нарушения.

Докато от партиите масово валят мейли с жалби за нарушения, от МВР увериха, че изборният ден протича напълно спокойно и нормално, а сигналите на телефон 112 са 97 към 14 ч.

Иновативният метод за купуване на гласове – кафе с ресто 50 лв. разкри бТВ в Ботевград.

В Хасково пък се оказа, че гласове се купуват с видимо фалшиви банкноти.

В ромския квартал на Гърмен „Кремиковци“ гласуването тръгна почти под строй – повечето жители на махалата отидоха пред урните точно в 9 ч. сутринта.

Храна се раздаваше на доста места в страната, предимно в ромските махали. Това направи и единият от кандидатите за кмет на столичния район Слатина, обявиха от лагера на опонента му.

В Якимово, Ломско, са сигнализирали ЦИК за „нерегламентиран превоз на избиратели“, а сред най-зловещите сигнали е оплакването на младеж от с. Долно Сахране пред БГНЕС, че е заплашен да му бъдат извадени очите и счупени ребрата, ако отиде да гласува.

В избирателна секция в Пловдив дете на избирателка е получило като подарък вафла с цвета на партията на единия от кандидатите.

Проблем на вота се оказа и сгъването на бюлетината, за което са най-честите сигнали пред ЦИК. От там обаче обясниха, че тайната на вота не е нарушена, а избирателят може да я сгъне и на четири.

Част от секционните комисии започнаха работа в намален състав.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама