Драматична развръзка в Плевен: Новият кмет е Георг Спартански

19:00, 01 ное 15 / Политика 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевен стана свидетел на драматична развръзка от балотажа за кмет на общината. След епична битка между двамата основни кандидати Георг Спартански и професор Димитър Стойков, плевенчани избраха да сменят досегашния модел на управление и дадоха своята подкрепа на юриста Спартански. Според прогнозните данни, съобщени в новинарската емисия на Нова телевизия, Спартански печели с преднина от 18 %, а резултатите показват 59 % в негова полза срещу 41 % за проф. д-р Димитър Стойков.

До последния момент нямаше нищо ясно по темата, а слуховете за зверско купуване на гласове по селата и побой на застъпник в избирателна секция така и останаха непотвърдени. В дните преди финалната битка бяха използвани и не толкова джентълменски средства, а злословенето по адрес на противника в големи и малки медии стана част от ежедневието. 

Георг Спартански бе издигнат от Местна коалиция „Плевен може – Плевен побеждава“, подкрепен от Реформаторския блок, ВМРО и още десетина партии и коалиции.

Миналата седмица нито един от двамата водещи кандидати за кметското място не успя да спечели и по традиция в Плевен се стигна до балотаж, като преднината на юриста беше едва 2. 12%. По времето на трите мандата на Найден Зеленогорски като кмет на Плевен, Георг Спартански бе председател на Общинския съвет в града.

Очаквайте подробности и официалните крайни резултати!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама