Москов: Ваше превъзходителство, Плевен падна

19:02, 01 ное 15 / Политика 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-председателят на ДСБ д-р Петър Москов избра любопитен начин да обяви победата на Реформаторския блок в Плевен.

“Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава, телеграмата е кратка и гласи: "ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО, ПЛЕВЕН ПАДНА", написа той. В Плевен кандидатът им Георг Спартански спечели над досегашния кмет д-р Димитър Стойков от ГЕРБ.

Цял ден коалиционните партньори от ГЕРБ и Реформаторския блок се ритаха по кокалчетата и подаваха нарушение един срещу друг в общинските избирателни комисии. Двете партии мериха сили в Хасково, Плевен и Добрич, както и в някои от районите на София. Войната започна още снощи, когато председателят на Националния предизборен щаб на Реформаторския блок и бивш кмет на Плевен Найден Зеленогорски подаде сигнал за масово купуване на гласове в града. ГЕРБ днес отвърнаха със същото и в крайна сметка Зеленогорски бе привикан в полицията да дава обяснения.

В Хасково пък ГЕРБ установили, че секретарят на една от секциите е съпругата на Георги Иванов Даниела Захариева. От партията на Борисов са подали сигнал в ОИК за това, че "не е допустимо секретар на комисията да е съпруга на кандидат за кмет". В последствие тя бе отстранена от СИК.

Последва още една жалба от формацията на Борисов. В нея се разказва как "две неизвестни лица са донесли в офиса на ГЕРБ две банкноти от по 50 лева-видимо фалшиви”. Те обяснили, че са им били дадени тази сутрин към 8,30 часа в квартали  "Република" в Хасково. Според тях подобни банкноти се раздават и в квартал "Бадема", за да гласуват избирателите за единия от кандидатите за кмет". От ГЕРБ са подали сигнал в полицията. От сигнала не става ясно защо двете непознати лица са се обърнали към партията, а не към силите на реда.

От РБ в Добрич са сезирали прокуратурата за организирано извозване на избиратели с автобуси.

В софийския район “Слатина” герберката Живка Новкова сезирала ОИК, че в секциите в кв. “Христо Ботев” кандидатът за кмет на района от РБ Богдана Станоева агитирала и раздавала храна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама