Приключи изборният ден в Търговище

19:30, 01 ное 15 / Политика 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 46,97% избирателна активност приключи балотажа за кмет на Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. До 19 часа своя вот са дали 24 968 души.

Припомняме, че за поста на градоначалник в Търговище се борят д-р Дарин Димитров от ГЕРБ и Емине Якубова от ДПС. Разликата между двамата на първи тур беше само 101 гласа.

За сравнение преди седмица на първия тур бюлетина пуснаха 27 644 души. Тогава изборният ден приключи с 52,01 % активност.

Охраната на полицията ще продължи до предаването на материалите в ОИК в областта, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище..

В група “Български документи за самоличност” и в звената й в РУ-Попово и РУ-Омуртаг в деня на балотажа са издадени  3 удостоверения заради случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност, с които удостоверения гражданите могат да упражнят правото си на вот. Броят на издадените в гореспоменатите звена удостоверения за гласуване от 27.10.2015 г. до приключване на деня на балотажа  е 14.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама