Изборите в Бургаска област приключиха, Индже войвода засрами общините

19:45, 01 ное 15 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден в общините в Бургаска област приключиха, съобщиха от общинските избирателни комисии (ОИК).

Най-висока е изборната активност в созополското село Индже войвода. Там пусналите бюлетини за кмет са 94 %. Толкова висока избирателна активност няма в нито едно от другите населени места, включително и в големите общини.

В бургаското село Равнец избирателната активност е 59,37 %, в община Камено е 54,22 %, в община Сунгурларе е 66,8 %, а в община Айтос – 44,61 %.

Избирателната активност в община Царево е 73,6 %. Само един сигнал за нарушения е получен в местната ОИК през деня. Той е за това, че бюлетините се отварят, когато се пускат в урната. След извършената на място проверка е разпоредено членовете на СИК да показват на гражданите как да сгъват бюлетините по-добре, за да не се вижда вотът.

В община Руен избирателната активност е 76,8 %, а в община Приморско - 78,61 %. В община Средец са гласували 72,46 %, в община Поморие - 61,55 %. В община Карнобат избирателната активност е 68,37 %.

В ОИК-Камено са постъпили две жалби през целия ден. Едната е за агитация, а другата – за придружаване с автомобил на избирател. Едната жалба е оставена без уважение, а другата е препратена към полицията. В ОИК-Сунгурларе е имало две жалби за агитация, но информацията не е била потвърдена. Преди малко е получен още един сигнал за нарушение. Той е за това, че в една от секциите изборният ден е приключил по-рано. В момента се работи по случая.

Както писахме по-рано, жалбата на кандидат-кметът на Равнец Христо Колев, че предната вечер неговият опонент Костадин Георгиев е ходил в циганската махала, предполагащо евентуални противозаконни действия, е оставена без последствия. Изпратеният на място екип от ОИК не е установил истинността на това твърдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама