Зеленогорски успокои, че Плевен няма да доведе до разкол в управлението

20:27, 01 ное 15 / Политика 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Битката в Плевен не беше битка с ГЕРБ. Тя беше битка с местна клика, която беше узурпирала властта. Така председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски коментира пред БНТ победата на техния кандидат Георг Спартански на балотажа, който успя да спечели 59% от гласовете в битката си с досегашния кмет от ГЕРБ проф. Димитър Стойков. 

По думите на Зеленогорски сериозната словесна битка, която имаха с коалиционните си партньори по време на целия изборен процес в Плевен, няма да засегне по никакъв начин управлението на страната. Според него до срив във взаимоотношенията между Реформаторския блок и ГЕРБ няма да има. 

За разлика от подбраните думи на Зеленогорски, тези на Спартански пред Нова телевизия бяха изключително остри към опонента му. Според него е имало масово купуване на гласове. Зеленогорски също потвърди това, като уточни, че по негови данни около 10-15 хиляди гласа са били купени още на първи тур. 

"Надявам се, че никога повече няма да има такива избори. Искаме ефективна демокрация и не може да продължаваме с това купуване на гласове", заяви Зеленогорски.

Утре една от партиите в Реформаторския блок - Движение "България на гражданите", свиква заседание, на което ще се разгледат всички сигнали за изборни нарушения. 

През целия ден ГЕРБ и рефорваторите си разменяха обвинения и сигнали за изборни нарушения. На финала здравният министър Петър Москов, който е и зам.-председател на ДПС написа във Фейсбук “Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава, телеграмата е кратка и гласи: "ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО, ПЛЕВЕН ПАДНА".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама