Реформаторите горди от победата над БСП, наред било ДПС

20:49, 01 ное 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спечелихме в Добрич и Плевен. Това е категорична победа на ниво областни центрове над БСП.

 

Това обяви на пресконференция след края на втория тур от местните избори Радан Кънев, лидер на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок, предаде репортер на София Topnovini.bg.

 

На пресконференцията присъстваха и още двама от коалиционните партньори в блока - лидерите на СДС Божидар Лукарски и на НПСД - Корман Исмаилов.  

 

"Не сме доволни от резултатът, защото все още не сме втора политическа сила", каза Лукарски и допълни, че блокът има основание да иска да победи и измести от второто място ДПС. 

 

Радан Кънев отбеляза, че РБ печелят 10% от гласовете на избиратели за общинските листи и 10% от вота за областните и общински кметове. Половината от районните кметове в столицата също щели да бъдат от блока. 

 

"Поздравявам и благодаря на колегите в Плевен, които в много трудни условия се върнаха с гръмотевична победа", каза Кънев. 

 

По думите му партията на премиера Борисов ГЕРБ е постигала една от големите цели - "измитането" на ДПС от местната власт. Това се е случило с подкрепата на РБ за кандидатите на ГЕРБ при балотажите.  

 

Според Божидар Лукарски блокът има безпрецедентно вдигане на гласовете. "РБ в рамките на тази управляваща коалиция няма абсолютно никаква алтернатива", каза още той.

 

Радан Кънев похвали и АБВ за резултатите, който са постигнали. За Патриотичния фронт каза, че ВМРО и НФСБ не са се явили единно и е трудно да се изчисли постигнатото от тях.

  Корман Исмаилов заяви на свой ред, че въпреки напрежението и многото търкания между кандидатите, резултатите са добри. "Ние показахме, че имаме потенциал", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама