Окончателно: Валентин Василев е новият кмет на Разград

21:07, 01 ное 15 / Политика 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет на ГЕРБ д-р Валентин Василев спечели втория тур на изборите в Разград с 57,82%.

„Съзнавам ясно отговорността, която е на плещите ми, но се надявам, че заедно с екипа ми ще се справим с всички предизвикателства”. Това бе първият коментар на новоизбрания кмет на община Разград от ГЕРБ д-р Валентин Василев.

Той благодари на всички, които са гласували за него и за дългоочакваната промяна в Разград.

Д-р Василев подчерта, че е изключително удовлетворен от изборния резултат. „Имаме много идеи за развитието на общината, но тази вечер ще празнуваме, а след като направим анализ и съобразно конфигурацията на Общинския съвет ще започнем да работим усилено”, коментира той.

Д-р Василев добави, че на балотажа е получил подкрепа от партиите в дясно, от различни сдружения, много приятели, фирми и хора, желаещи промяната в Разград и общината. „Самите  резултати показват, че имаме изключително широка подкрепа не само в областния град, но и във всички населени места”, допълни новоизбарният кмет на Разград.

Опонентът на д-р Василев, досегашният кмет, Денчо Бояджиев, който се яви на изборите като независим и подкрепен от БСП има 42,18% от доверието на избирателите. Това показват обработените протоколи на всички 68 секционни избирателни комисии, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

За д-р Василев са гласували 9330 избиратели, а досегашният кмет Денчо Бояджиев е получил подкрепата на 6805 гласоподаватели.

Изборният ден в община Разград приключи с 35,63% избирателна активност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама