Окончателно: Дарин Димитров е новият кмет на Търговище

21:44, 01 ное 15 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При 100 % обработени протоколи от СИК: Д.р Дарин Димитров печели в Търговище с 69,18%

Със 69,18% подкрепа д-р Дарин Димитров е новият кмет на Търговище. Това сочат данните от обработените протоколи на всички секционни избирателни комисии. За кандидата на ГЕРБ има пуснати 17 028 действителни бюлетини. Опонентът му Емине Якубова от ДПС е събрала 7 586 действителни гласа, което е подкрепа от 30,82 %.

"Ние направихме една позитивна кампания в Търговище, с положителна мотивация към всички хора, без негативи към всички останали политически партии. С това искаме да покажем, че нас ни подкрепят хора от най-различни групи от населението. Ние сме една европейска партия и обединяваме всички хора в нашия град." това бяха първите думи на спечелилият балотажа в Търговище д-р Дарин Димитров минути след като стана ясно, че той ще е новия кмет на Търговище.

Бъдещият градоначалник изказа благодарност на политическите си опоненти, поздравявайки ги, че са успели да докажат, че в Търговище има зрялост на политическата класа. Като кмет Димитров обеща, че ще подаде ръка на всеки в името на това хората да живеят по-добре.

"Ще дам всичко от себе си и ще заслужа тази отговорност, с която ме натовариха всички избиратели. Радост няма на моето лице, просто знам, колко работа ме чака" сподели новия кмет. В местния парламент очакванията му са да няма отделни коалиции, а едно общо обединение "Всички за идеята Търговище". Като лекар Дарин Димитров обяви, че смята да приложи медицинската си практика като първо се постави диагноза на общината, направят се изследвания и след това се пристъпи към лечението. Инфраструктурата и социалните дейности той постави като свои приоритети.

В предизборния щаб на ДПС също се поздравиха за представянето си на местните избори. Емине Якубова изрази задоволство от позитивната кампания и благодари на всички избиратели, които са я подкрепили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама