Мусорлиева се извинява за „по-добре дъщеря проститутка, отколкото син - журналист“

22:03, 01 ное 15 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-председателят на ЦИК Мария Мусорлиева се извини на журналистическата гилдия заради емоционалното си заключение „предпочитам дъщеря ми да е лека жена, проститутка, отколкото синът ми да е журналист“, направено само преди дни в ефира на Нова тв.

След като от Съюза на българските журналисти поискаха от нея извинение, тя избра да изпрати „съобщение“ до БТА, в което се извинява за това, че е подвела под „общ знаменател поръчкови журналисти с големите имена на българската журналистика".

София Topnovini.bg публикува текста на писмото без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, Поднасям дълбоките си извинения за използвания от мен цитат от датския философ екзистенциалист Сьорен Киркегор в една от телевизиите и искрено съжалявам за това, че подведох под общ знаменател поръчкови журналисти с големите имена на българската журналистика.  

Като заместник-председател на Централната избирателна комисия използването на такъв цитат от мен е недопустимо, независимо от възмущението ми от тридневните инсинуации срещу Централната избирателна комисия до момента на интервюто.

Днес, в Деня на будителите - 1 ноември, поздравявам българската журналистика и им желая никога да не стоят между новината и истината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама