Хакнатият сайт на ЦИК спънал БСП за касиране на вота в София

00:50, 02 ное 15 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хакерската атака срещу сайта на ЦИК бави БСП-София да подаде иска за касиране на вота в столицата, съобщи пред София Topnovini.bg лидерът на организацията Калоян Паргов. Той обясни, че към жалбата трябва да се приложат необходимия брой протоколи, които доказват твърденията им за нарушения в столицата. Проблемите със страницата на изборната комисия обаче не позволили на юристите да си свършат работата.

„Това е тежка загуба, губим всички областни градове. Изборният процес беше опорочен – необичаен брой жалби и сигнали за купуване на гласове, натиск административен и полицейски, жандармерия – това показва, че залогът е голям“, коментира още Паргов. По думите му този залог са освен европейските средства от новия програмен период, също и президентските избори догодина, и евентуалното провеждане заедно с тях на предсрочен парламентарен вот. За такава възможност той съди от думите на премиера Бойко Борисов по-рано, който по повод разменените реплики и обвинения между ГЕРБ и реформаторите за резултата в Плевен се закани, че трябва да се види дали той ще е същият и на парламентарните избори.

Лидерът на БСП-София посочи два основни извода от изборите – напук на прогнозите БСП оцеляла, а вторият - „Повече така не може!“. Според него отговорността за загубата е на всички нива в партията, но от думите му стана ясно, че тя ще се поеме евентуално чак от януари, когато започва отчетно-изборната кампания в БСП. Тогава влиза в сила и мандатността, което означава, че около половината от около 300 ръководители на различни постове ще се оттеглят. Тогава можело и да се направи трезв анализ, след като „се изпусне парата“.“Търсенето сега и веднага на масови оставки по-скоро ще засили центробежните сили в партията“, смята Паргов.

На въпрос дали самият той ще потърси своеобразен вот на доверие заради това, че БСП не спечели нито един от 24-те районни кмета в София, макар партийният устав да не предвижда такава процедура, лидерът на столичните социалисти каза, че отчетно-изборните конференции са точно такъв вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама