ГЕРБ дава шефския пост в пловдивския Общински съвет на партньори

05:04, 02 ное 15 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Оше преди изборите ГЕРБ заяви, че не се стреми към поста на председателя на Общинския съвет. Така че за този пост ние смятаме да подкрепим човек от Реформаторския блок или от други наши партньори. Тепърва ще имаме разговори по този въпрос", коментира избраният за втори мандат кмет на Пловдив Иван Тотев.

Той припомни, че и в предишния Общински съвет председателят арх. Илко Николов също не беше от ГЕРБ, а от синята коалиция, която вече не съществува.

"Не трябва обаче да правим компромиси с ресорите в общинската администрация, които са ключови за града", категоричен бе Тотев.

Той заяви още, че успехите, които една общинска администрация постига, всъщност са успехи на гражданите на тази община. "Така че ние ще работим с всички. Когато се говори обаче за политическа отговорност и управленски решения, които са трудни и рискови, ние поемаме тази отговорност", каза още Тотев.

Новият стар кмет на Пловдив коментира още, че е имало известно "успиване" в Пловдив, където всички са имали нагласата, че ГЕРБ ще победи, и това е довело до ниската избирателна активност. По думите му известно разпиляване на вота е имало и заради големия брой кандидати за кмет, сред които и доста силни и известни в града фигури като Георги Гергов например.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама