Актуализират бюджета на Варна за 2015 г.

07:31, 02 ное 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В следващите дни предстои обсъждане на актуализация на бюджета на Варна за 2015 г. Това ще е първата задача на новия Общински съвет, чието първо заседание се очаква да бъде на 10 ноември. Актуализацията е неизбежна заради направените размествания между отделните пера. До 5 ноември се очаква обратна информация от всички разпоредители на средства, след което данните ще се систематизират.

Към момента не е ясно дали ще има промяна и в самата макрорамка. По всяка вероятност към първоначално приетия бюджет от 260 млн. лева ще бъдат добавени около 20 млн. лв. трансфери от републиканския бюджет, които бяха правени през годината. Ако заложеното в началото на 2015 г. бъде изпълнено на 100%, увеличението на макрорамката ще бъде до 280 млн. лева. Но ако в някои приходни пера има изоставане, тогава актуализацията ще е различна.

Областният управител Стоян Пасев има 14-дневен срок от обявяването на резултатите от изборите за общински съветници да свика първото заседание на местния парламент, което в конкретния случай трябва да стане до 10 ноеври. На първата си среща съветът трябва да избере председател, както и постоянни и временни комисии. Именно комисиите ще разгледат предложената от администрацията актуализация на бюджета.

Успоредно с това вървят и процедурите по изготвянето на бюджета на Варна за 2016 г. Проектът за макрорамката за следващата година трябва да е готов до 20 ноември.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама