Гледат делото срещу бившия кмет на Куклен

07:49, 02 ное 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу бизнесдамата Надежда М. и бившия заместник-кмет на Община Куклен Костадин П. за подкуп и измама при възлагане на обществена поръчка ще разгледа Пловдивският окръжен съд днес и утре - 2 и 3 ноември.

Надежда М. е обвинена в това, че е дала 3000 лева дар на длъжностното лице за възлагане на обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение-гр.Куклен и за Домашен социален патронаж - град Куклен". По-късно тя дарила още 1200 лева на Костадин П. при условията на посредствено извършителство чрез Ангел Я., посочват от пресцентъра на съда.

Срещу Костадин П. пък са повдигнати четири обвинения.

Първото е за това, че за периода април – юни 2013 г. в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – заместник - кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността кмет на Община Куклен, е приел дар – пари в размер на 3000 лв. от Надежда М., за да извърши друго престъпление във връзка със службата си по чл.282 ал.2 от НК.

На 14.05.2013 г в качеството си на длъжностно лице, заместник-кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността "Кмет на Община Куклен", е превишил властта и правата си, като е отворил пликовете, съдържащи ценовите оферти на участниците, запознава се със съдържанието им, сверил ги е с ценовата оферта на "Надежда-2000" в обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение - град Куклен и за Домашен социален патронаж - град Куклен", с цел да набави облага за "Надежда-2000" - парични средства в размер на 74 327 лева, представляващи стойността на едногодишен договор по обществена поръчка - престъпление чл.282, ал.2 от НК.

На 14.05.2013 г в Куклен е скрил чужди документи-ценови предложения, внесени от кандидата "Надежда-2000" в Община Куклен по обществена поръчка с предмет "Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение - град Куклен и за Домашен социален патронаж - град Куклен" с цел да причини другиму вреда и да набави за себе си и за "Надежда-2000" облага - престъпление по чл.319 от НК.

На 10.06.2014 г. в Куклен е приел от Надежда М. дар - пари в размер на 1200 лева, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение, определяне на изпълнител по договор за обществена поръчка, от длъжностно лице-правоспособен юрист Айтен С., член на комисия за провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка - престъпление по чл.304б, ал.1 от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама