6% разлика между Георг Спартански и Димитър Стойков според окончателните данни

07:51, 02 ное 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5. 98 % е разликата между спечелилият битката за кмет на Плевен Георг Спартански и неговия опонент проф. Д-р Димитър Стойков, показва окончателното класиране от балотажа в сайта на Централната избирателна комисия.

Издигнатият от Местна коалиция „Плевен може -Плевен побеждава“ Георг Спартански печели подкрепата на 52. 99 % от гласувалите в общината, срещу 47. 01 % за Димитър Стойков.

Интерес предизвика изказването на министър – председателя Бойко Борисов, който ясно показа, че резултатът за него самия не е неочакван: 

„Там, където загубихме, загубихме заради лоши партийни организации и заради лоши кметове. Аз като ги видях тези абсурдни велоалеи, боядисани няколко дни преди вота, казах на Цецка Цачева – този не може да е кмет. Ако бях там и аз щях да гласувам за другия кандидат - коментира премиерът – Положих огромни усилия да загубим в Плевен, за което ми се сърдят, но го направих от толерантност“

Найден Зеленогорски, който беше кмет на Плевен в продължение на три поредни мандата пък коментира, че резултатът в града на Панорамата в никакъв случай няма да доведе до неразбирателство между ГЕРБ и Реформаторския блок на национално ниво:

„В Плевен не проведохме битка с ГЕРБ, а с една местна клика, която беше узурпирала властта“, заяви Зеленогорски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама