Хванат с над 15 кг хероин турчин, отново обжалва присъда

07:52, 02 ное 15 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Защитата на турски гражданин, който беше заловен на 17 март 2014 г. на ГКПП „Дунав мост“ с 15,311 кг. хероин, на стойност 1 067 370 лв. отново обжалва присъдата му.

Делото вече мина веднъж през Апелативен съд - Велико Търново, който го върна за ново разглеждане от друг състав на Окръжен съд - Русе.

Русенските магистратри са признали отново подсъдимия О. С. за виновен. Отчетено е, че предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, поради което и на основание чл.242 ал.4, вр. ал.2, вр. чл.26 ал.1 от НК и чл.337 ал.2 т.1 от НПК, първоинстанционният съд го е осъдил на лишаване от свобода за десет години, както и да заплати в полза на държавата глоба в размер двеста хиляди лв.

Съдът е признал подсъдимия за виновен и в държане на същото количество високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително, поради което и на основание чл.354„а” ал.2 изр.2 пр.4, вр. ал.1, вр. чл.54 от НК го осъдил на лишаване от свобода в размер на три години и четири месеца, както и да заплати глоба в размер на двадесет хиляди лв.

Окръжен съд Русе е групирал така наложените наказания, като е определил общо наказание лишаване от свобода за срок от десет години, към което е присъединил и наказанието глоба в полза на държавата в размер на двеста хиляди лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама