Мерджанов: БСП спечели над 60 общини, втора политическа сила сме

08:05, 02 ное 15 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не успяхме да се преборим на знакови места за БСП, но не сме разгромени психически. Спечелихме над 60 общини. Втора политическа сила сме. Това каза в сутрешния блок на бТВ зам.-председателят на БСП  Атанас Мерджанов.

„През '95 година и ние развявахме картата на България, която беше цялата червена, но това до нищо не води. Доминацията на ГЕРБ до нищо не води, защото те се нагълтаха с цялата власт в България“, каза още той.

Мерджанов отбеляза, че виновните за краха на БСП на местните избори "тепърва ще бъдат изяснявани". По думите му на последните парламентарни избори миналата година, БСП не е извършила важни кадровите промени, което сега си е проличало.

Зам.-председателят на левицата каза още, че след мащабен анализ на изборите ще стане ясно дали ще има оставки в партията.

„Тази поредна тежка загуба се нуждае от мащабен анализ. Трябва да разгледаме много сериозно причините, които ни доведоха до тук. Ако са нужни оставки ще се дават, но те не са най-важните“, посочи той.

Мерджанов обясни, че отцепването на Георги Първанов и Татяна Дончева също е довело до голям отлив на избиратели за левицата.

„Имаме непримирими различия. Ние не сме допуснали те да излязат, те сами го решиха. Ако желаеха да работят за промяна на статуквото на БСП обаче, можеха да останат, а не отвън да правят политически партии“, каза той.

По думите му „ другарите от градската организация“ също имат вина за слабите резултати в София. Мерджанов отбеляза, че е имало проблем в поведението на кандидата на БСП за кмет на София- Михаил Мирчев, както и в построяването на цялата му кампания. Той подчерта, че с Георги Кадиев са губили два пъти на избори, за това и не са го издигнали за трети път.

„Михаил Миков е полезният лидер за БСП в този момент, в крайна сметка той е избран на конгреса. Съдбата на лидера не е прищявка на един или друг критикар в БСП, още повече, че критикарите не са участвали сериозно в кампанията“ коментира Мерджанов на запитване дали председателят на БСП е добър лидер.

Той каза още, че левицата е единствената опозиция в парламента. По думите му поведението на ДПС, да подкрепя ГЕРБ, е било ясно още при сформирането на правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама