ГЕРБ ще управлява в 6 от 8 русенски общини, 14 гласа решиха кмета във Ветово, 3 - в Просена

08:34, 02 ное 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ПП ГЕРБ ще има кметове на още две общини в област Русе. Това показват резултатите при обработени 100% протоколи на секционни избирателни комисии на местата, на които имаше балотажи.

В Бяла Димитър Славов печели с 62.61% срещу 37.39% за досегашния кмет Кольо Келерджиев от БСП.

Подобна е картината и в Сливо поле, където Валентин Атанасов е с 60.19% срещу 39.81% за Левент Исмаилов от ДПС.

В Две могили новият кмет се казва Божидар Борисов от "Нова алтернатива", който на балотажа събра 58.51% срещу 41.49% за представителя на местната коалиция "Единни за Община Две могили".

Във Ветово печели бившият кмет Георги Георгиев, издигнат от МК "Бъдеще за всички". Разликата между него и втория - Мехмед Мехмед от ДПС е обаче само 14 гласа. За сметка на това двамата имат съответно по 25 и 27 недействителни бюлетини. Откритите в урните празни бюлетини, такива, в които е гласувано за повече от една листа, както и бюлетини, в които не може да се установи еднозначно вотът на избирателя е 104. Поради това от ДПС настояват за повторно броене.

Още по-малка бе разликата в единственото село в община Русе, в което имаше балотаж - Просена. Кандидатът на ГЕРБ Петър Петракиев става кмет с подкрепата на 173 души срещу 170 за конкурента му Милен Михов от АБВ.

В община Иваново ГЕРБ бетонира представителството си на 100% и в малките населени места, след като Илиян Бодуров бе преизбран за кмет на Пиргово с 57.89% срещу 42.11% за Стефан Барбуков от ВМРО-БНД и "Народен съюз".

Припомняме, че ГЕРБ спечели още на първи тур в други 4 общини в областта. В Русе - Пламен Стоилов, в Иваново - Георги Миланов, в Борово - Валентин Великов и в Ценово - Петър Петров.

За община Русе пък кметовете на партията на премиера Бойко Борисов са още Димо Тонев в Мартен, Николай Колев в Басарбово, Василена Цанкова - Борисова в Бъзън, Людмила Сапунджиева в Долно Абланово, Марийка Генова в Николово, Мариела Йорданова в Ново село, Божидар Стоилов в Сандрово, Невяна Атанасова в Тетово, Венета Недева в Хотанца, Румен Русев в Червена вода и Ехлиман Етем в Ястребово. 

В Семерджиево с кмет е ДПС - Мюжгян Халилова, спечелила още на първи тур с 63.99% срещу 36.01% за Юсеин Юсеинов от "Движение 21".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама