Кунева, също като Борисов, не толерира "измитането" на ДПС от властта

08:38, 02 ное 15 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на Движение "България на гражданите", което е част от Реформаторския блок, Меглена Кунева заяви, че не възприема изрази като "измитане" от властта на дадена партия. Повод за коментара ѝ стана репликата на съпредседателя на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев, който след първия тур заяви, че на балотажа ДПС и БСП трябва да бъдат "изметени от техните крепости".

На пресконференцията си снощи премиерът Бойко Борисов уточни, че няма как да възприеме подобен изказ от коалиционните си партньори. Днес той получи подкрепа от Кунева, която добави, че никога няма да си позволи подобно говорене.

"ДПС е много важна партия и това е факт. Не може да си позволяваме да използваме подобни квалификации за други политически сили", заяви Кунева пред Нова телевизия.

Тя обаче отказа да бъде между чука и наковалнята в евентуален бъдещ спор между ГЕРБ и ДСБ. Отказа да коментира и дали тази подкрепа на партията мандатоносител към ДПС не е свързана с президентските избори догодина.

Лидерът на ДБГ каза още, че ще помоли премиера да се запознае с избраните кметове от партията ѝ, каквито са тези в Плевен и Добрич, за да се договори някаква помощ за инфраструктурата в тези райони.

Тя разкри, че на изборите в Плевен е имало много нарушения и тепърва предстои да стане ясно колко от тях са действителни. Тя даде два примера за това. Първият е от самия град, където реформаторите имали информация, че местни ромски лидери са подготвяли среща в деня на изборите с близки хора до кандидата на ГЕРБ. Другият случай пък е от плевенското село Буковлък. Там от 2000 пуснати бюлетини 1950 били за кандидата на ГЕРБ, а 30 за Реформаторския блок.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама