Печеливши кметове от балотажа в област Плевен

08:41, 02 ное 15 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В област Плевен на балотаж излязоха 10 от общо 11 общини. Навсякъде битката беше кървава и жестока, а предпочитанията на хората поднесоха много изненади. Забелязва се тенденция, че избирателите категорично пренебрегват еднопартийния модел на гласуване и залагат надеждите си на личността. 6 от спечелилите кметове на общини са издигнати от местни коалиции, 3 от ГЕРБ, 2 от БСП. Ето крайното класиране:

Белене

Издигнатият от Местна коалиция кандидатът Милен Дулев успя да пребори досегашния градоначалник Момчил Спасов от БСП с резултат от 57. 19% срещу 42. 81%.

Левски

В град Левски на поста остава досегашния кмет Любка Спасова (БСП), която събра 57% подкрепа срещу 43% за Георги Караджов от Коалиция „Бъдеще“.

Искър

Валентин Йорданов от Коалиция „Бъдеще за община Искър“ печели с 57. 21% срещу 42. 79% за издигнатата от ГЕРБ Илияна Йончева.

Пордим

Детелин Василев е новият кмет на Пордим. Издигнат от ГЕРБ, той събра 52. 14% от гласовете, а опонентът му от АБВ Емилия Ганчева постигна резултат от 47. 86% подкрепа.

Кнежа

Представителят на ГЕРБ Илийчо Лачовски регистрира сериозен успех над досегашния градоначалник Симеон Шарабански от „Коалиция за община Кнежа“. Вторият тур завърши при 59. 19 на 40. 81 процента.

Гулянци

БСП развя червеното знаме в община Гулянци. Представителят на червените Лъчезар Яков събра 58. 69 % при 43. 31 за кандидатът издигнат от МК „Възраждане за община Гулянци“ Маргаритка Кирова.

Долни Дъбник

Предложеният от МК „Заедно за община Долни Дъбник“ Борислав Станимиров печели с многобой от 56. 07% срещу Ангел Ангелов от ГЕРБ, който събра 43. 93%.

Никопол

Битката край брега на Дунав вдигна на крак най-много избиратели от цялата Плевенска област. В крайна сметка досегашния градоначалник Емил Бебенов (БСП) отстъпи с не много голяма разлика пред съперника си Валерий Желязков (ГЕРБ). Крайният резултат е 51. 36 за сините срещу 48. 64 процента за отбора в червено.

Плевен

За никого не е тайна, че новият кмет на община Плевен е Георг Спартански. Той спечели срещу проф. Димитър Стойков в драматична битка, приключила при 52. 99 на 47. 01.

Червен бряг

В Червен бряг избирателите отново заложиха на многопартийния модел. Тук спечели издигнатият от ГОР Данаил Вълов (52. 37%), който отне победата от представителя на ГЕРБ Георги Георгиев (47. 63%).

Долна Митрополия

За Поля Цоновска не се наложи да играе във втори кръг, защото тя победи категорично от първия път с 60. 49%. Издигната от коалиция „Да за община Долна Митрополия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама