Третокласник от Плевен мери сили с гросмайстор Веселин Топалов на благотворителен сеанс

08:56, 02 ное 15 / Спорт 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третокласникът Криситян Георгиев от шахматен клуб „Спартак Плевен 21“ взе участие в благотворителен сеанс с гросмайстор Веселин Топалов, информираха от управата на спортния клуб. Събитието се състоя на 30 октомври в София, а младият плевенчанин остави отлични впечатления сред специалистите по този спорт.

Световният шампион по шахмат изнесе сеанс на едновременна игра срещу 25 от най-талантливите български шахматисти – момичета и момчета, юноши и девойки до 14 г., определени от родната федерация по шахмат, на база постигнати успехи през годината.

Президентът на Българската федерация по шахмат Силвио Данаилов заяви, че събитието е в подкрепа на създадената от него и приета с голямо мнозинство от Европейския парламент програма "Шах в училище".

На следващия ден, 31 октомври, в Плевен бе проведен турнир по ускорен шах по случай Деня на будителите. Надпреварата мина в 7 кръга по "Швейцарска система" и в него взеха участие 12 шахматисти. Турнирът бе открит, като най-младият участник бе на 9, а най-възрастният на 84 години.

До изненади не се стигна и в призовата тройка се наредиха тримата шахматист с най-високо ЕЛО. Турнирът бе спечелен убедително от Мартин Дяков, който постигна 6,5 точки от 7 възможни. На второ и трето място с по 5 точки останаха Цако Иванов и Емил Шукин. Добро впечатление с играта си оставиха и Чавдар Попов и Енвир Таир, които с 4,5 точки останаха на 4-то и 5-то място.

Следващият турнир който ще организират домакините от "Спартак Плевен XXI" ще бъде по класически шах на 21 и 22 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама