Румяна Коларова: Политиците трябва да приемат електронното гласуване

09:01, 02 ное 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По същия начин през 90-а година хората от секциите седяха и чакаха на опашки, а протоколите бяха пълни с изключително много грешки. Когато тези недоразумения продължават повече от 25 години трябва да има реформа и параметрите трябва да бъдат променени безспорно. Това коментира в ефира на БНТ съветникът на президента Румяна Коларова. Тя беше министър на образованието в служебния кабинет.

Коларова заяви, че за промяната трябва да се вземе предвид положителният вот на хората гласували на референдума.  По думите ѝ е „безспорно ясно, че много малък брой партии са били против електронното гласуване“. Тя изрази надежда, че парламента ще вземем „адекватно решение“ и ще по въпроса и в пленарната зала.

„25 години се повтарят едни същи слабости. Проблемът ще се реши с една социална промяна.За това политиците трябва да уважат желанието на хората, които гласуваха „за“ електронното гласуване“, каза още тя.

Коларова обяви, че очакванията на президентството за избирателната активност на референдума не са се оправдали. Тя каза, че резултатът е „разочароващ“.

„Все пак трябва да подчертаем, че кампанията за референдума беше много слаба и инициативните комитети имат своите отговорности, които трябва да понесат. Появиха се много спекулации с публичните средства“, каза още Коларова.

Тя допълни, че все пак прогнозата ѝ за провеждане на референдуми и по други въпроси е оптимистична.

В националното допитване за електронното гласуване участваха 2 708 716 избиратели, от които с "да" гласуваха 1 883 411 (69.52%), с "не" - 704 182 (25.99%). Активността на референдума беше  39.34%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама