Ученици от Русенската математическа гимназия на национално състезание за предприемачи

09:44, 02 ное 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипът „Smart City" от МГ "Баба Тонка" Русе получи покана от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) да вземе участие в националното ниво на състезанието "Get in the Ring".

В надпреварата на 17 ноември, в Интер Експо Център София ще участват Барбара Митева, Кристина Косовска и Мария Ташкова от 10 клас на гимназията.

Името на състезанието "Get in The Ring" (Влез в ринга) представя концепцията му – start-up компаниите презентират своите идеи в боксов ринг пред квалифицирано жури. Основната идея е да бъде предоставена възможността на иновативни компании да представят своите идеи на международната предприемаческа сцена и да им помогне да разширят своята мрежа от контакти.

Целта е и създаване на връзки на ученическите компании с инвеститори, готови да предоставят финансиране за техните продукти и да им съдействат в намирането на нови пазари и потенциални клиенти.

За пореден път ABLE ще бъдат и регионален домакин на Международното състезание за start-up компании за Източна Европа през януари 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама