Присъдиха 10 000 лева глоба за търговия с гласове в Плевен

10:00, 02 ное 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още една осъдителна присъда за купувач на гласове постигна Районна прокуратура – Плевен. След сключено споразумение с държавното обвинение и подсъдимия Йордан Рачев, Районният съд определи една година условна присъда с три години изпитателен срок, 10 000 лева глоба и лишаване от правото да заема изборна длъжност за срок от три години. Делото е проведено по бързото производство, като разследването е приключило в рамките на 5 астрономически часа.

Йордан Рачев е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление на 24 октомври 2015 г. в с. Крушовица, област Плевен е дал на 5 лица имотна облага - парични суми -съответно 50 лв., 25 лв., 25 лв., 25 лв. и 100 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на кметство с. Крушовица.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен, е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама