На втори тур в област Разград са избрани кметове на три общини и 19 кметства

10:09, 02 ное 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На втори тур на местните избори в област Разград са избрани кметове на три общини и 19 кметства.

Изборите за кмет на община Разград спечели кандидатът на ГЕРБ д-р Валентин Василев.

Балотаж имаше и в четири населени места в общината. Кметското място в Побит камък печели Росица Якимова от ГЕРБ. Новият кмет на село Раковски е Сюлейман Салиев от ДПС. За кмет на Пороище е избрана Живка Петрова от Реформаторския блок, а в Радинград втория тур на изборите печели Хава Хюсеин от ДПС.

Бейсим Руфад, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от партия „Обединена България” е новият кмет на община Исперих. Втори тур на местния вот се състоя и в шест кметства на лудогорската община. Партия „Обединена България“ печели три кметските места. В Голям Поровец  ще управлява Айсел Назиф, за кмет на Свещари е избран Фикрет Шукриев, а в Райнино кметският пост печели Ислям Хюсеинов. В Белинци за кмет е избран Севгин Сюлейман от ДПС, във Вазово и в Яким Груево кметското място печелят също кандидати на ДПС - Шерфидин Хамди и Емине Ферахим. 

Нов кмет има и в община Кубрат, където издигнатият от коалиция „Време за промяна” Бюрхан Исмаилов победи на балотажа кандидата на ДПС Гюнан Халил.

Коалиция „Време за промяна“ печели и четири от балотажите в селата на общината. За кмет на Божурово е избран Рейхан Идризов, на Сеслав - Юлиян Асенов, на Звънарци - Хюсние Расимова и на Севар - Сузана Солакова. В Каменово на втория тур на изборите печели кандидатът на Реформаторският блок Светлан Бонев.

Втори тур на местните избори се проведе и в три кметства на територията на община Самуил. Избраният кмет на Здравец е Юсуф Кадир от ДПС. Кандидатите на ДПС печелят и кметските постове в селата Ножарово и Хърсово, това са Закир Билял и Розалина Денева-Борисова.

В село Иван Шишманово, община Завет балотажа печели досегашният кмет Ферад Али. Негов опонент бе Юзджан Зекерие от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама