Радан Кънев: В България „червени“ крепости вече няма, а БСП записва историческа нула

10:10, 02 ное 15 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев използва профила си в социалната мрежа Фейсбук, за да благодари на избирателите си за оказаната подкрепа в местните избори. Той за пореден път се заяде с претърпялата крах Българска социалистическа партия, като изрази задоволството си, че те вече не управляват на места, които са техни т.нар. бастиони.

Кънев не подмина и ДПС и припомни загубата им в ключови за тях общини. В някои от тях, като Исперих, опозиционната партия губи местните избори за първи път от 25 години. Монопол върху вота на българските турци и мюсюлмани няма и няма повече да има, написа лидерът на ДСБ.

Коментарът му идва след забележката на премиера Бойко Борисов, който на пресконференцията на ГЕРБ след втория тур го разкритикува за думите му, че на балотажите „ДПС и БСП трябва да бъдат изметени от техните крепости“.

Ето какво написа Радан Кънев във Фейсбук без редакторска намеса:  

Тази нощ - искам само да благодаря на всички, които победиха с бюлетината на РБ - в Плевен, Добрич, Перущица, Калояново, Мизия, Чепеларе, районите в София - Средец, Оборище, Витоша, Красно село, Кремиковци и още десетки...

Те дадоха - като личности и кампания - на Блока влияние, което нямаме като партия.Дадоха ни победа, която е повече лично тяхна, отколкото наша. 

Благодаря и на всички, които загубиха - в Петрич, Свищов, Хасково, Левски, Вълчи дол... Те влязоха в тежка, често обречена битка за нас и националния ни резултат. 

Благодаря и на всички наши щабове, структури и избиратели, които мобилизирано и единно подкрепиха ГЕРБ в бившите "червени крепости" на страната. Благодарение на тях, БСП и ДПС са извън властта в Шумен, Разград, Видин, Ловеч, Враца, Сливен, Търговище... И в България червени крепости вече няма, а БСП записва историческа нула!

Особено благодаря на хората, които се бориха в "смесените райони" и спечелиха Симеоновград, Неделино, Кубрат, Исперих, а загубиха Доспат, Главиница... Те показаха, че монопол върху вота на българските турци и мюсюлмани няма и няма повече да има. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама