Жельо Вардунски: Чака ни много работа, първите 2 години най-вероятно ще плащам задължения

10:59, 02 ное 15 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Първите две години най-вероятно ще плащам задължения. Знам, че Общината е натрупала дългове от около 800 хил. лева. Това, което не знам, ще ви го кажа като вляза там. Убеден съм, че има и други неща, за които не зная все още. На първо време обаче ще сформирам екип, след което ще пристъпим към действия. Чака ни много работа. Нещата, на които трябва да се обърне внимание, не са едно или две”, каза за Topnovini.bg новият кмет на Камено Жельо Вардунски, който след балотаж вчера спечели убедително изборите в общината.

Вардунски сподели, че част от нещата, с които той и екипът му ще се захванат, са свързани с подобряването на инфраструктурата на Камено, възстановяването на спешната помощ и обновяването на читалищата.

„Ще започнем също и писането на проекти, свързани със селските региони. Има села, в които жителите им нямат питейна вода. Хората не могат да посрещнат нормално всекидневните си нужди. И всичко това се случва в 21 век”, заяви Вардунски.

На въпроса как е успял да се пребори за кметското място със Стефан Бонев, който е бил 4 мандата кмет на общината, Вардунски отговори така: „Аз съм си от Камено, живея си тук и хората ме познават, виждат ме всеки ден, за разлика от Бонев.  В Закона е посочено, че трябва да си живял 6 месеца в даденото населено място, за да можеш да се явиш на избори. Точно за това той получи наказателен вот”, коментира още новият кмет на Камено.

В заключение Жельо Вардунски сподели, че е изключително доволен от това, че толкова много хора са му гласували доверие. „Това е един от най-щастливите ми дни в живота, чувствам се на върха на щастието”.

Припомняме, че Жельо Вардунски се яви вчера на балотаж срещу досегашния кмет на Камено Стефан Бонев. Вардунски спечели подкрепата на 65.65 % от местните жители, докато за Бонев гласа си са дали 34.35 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама