Седми Европейски знак за качество получи шуменската ЦДГ „Братя Грим”

11:15, 02 ное 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седми по ред Европейски знак за качество за работа по проект в платформата на учителите-новатори в Европа e-Twinning, бе присъден на ЦДГ № 25 "Братя Грим" в Шумен.

Наградата е за работа по проекта "Коледна магия на приятелството", който бе осъществен от ноември 2014 до януари 2015 г. с учители и деца от детска градина № 207 "Синьо цвете" в Букурещ, Румъния.

Идеята на проекта бе чрез различни дейности децата да научат повече за Коледа и да станат приятели. Децата от двете градини започнаха направата на коледни картички, които си размениха и довършиха, направиха он-лайн поздрави и разказваха чрез картини за празника. Готовите картички бяха подарени на възрастни хора и социално слаби граждани, а преди това бяха аранжирани в електронна книга.

“Новият знак за Европейско качество е изключителна оценка за нашата работа и желанието на екипа ни да бъде не просто добър, а на европейско ниво”, коментира Евгения Цветанова, директор на ЦДГ № 25 "Братя Грим".

“В общата ни работа имаше сътрудничество, междукултурен обмен, предприемачество, милосърдие, креативност - все важни за съвременния човек неща”, допълни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама