Николов: Победата ми в Бургас не е преяждане с власт, хората виждат, че си върша работата

11:24, 02 ное 15 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не се чувствам като отличника на ГЕРБ, просто си върша работата. Високите резултати на ГЕРБ на местния вот не са преяждане с власт, просто победата е факт. Бях пред очите на хората със своята активност, със своите слабости и недостатъци и гражданите на Бургас имаха възможност да преценят за кого да гласуват. Това каза в ефира на предаването „Тази сутрин” по bTV кметът на Бургас Димитър Николов и заместник-председател на ГЕРБ.

Той отрече в Бургас да са наливани целево пари от държавата, за да се покажат "видими резултати", а по думите му спечелените програми са плод на много усилия в конкурентна обстановка. Според Николов местният вот е препотвърдил управленската формула в момента.

„Много от общините в т. нар смесени райони вече припознават и ГЕРБ като партия, която може да реши проблемите им на местно ниво. Досега единствено припознаваха ДПС, а сега без притеснение и страх гласуват за ГЕРБ”, посочи Николов.

По думите му премиерът Бойко Борисов имал основание да бъде гневен от изказванията на Реформаторите след победата на кандидата им за кмет в Плевен.

„Притесниха ни коментарите, като че ли Плевен се е освободил от нещо и е бил управляван изключително зле от ГЕРБ и това се каза от най-близката ни приятелска структура – Реформаторския блок, с който управляваме в правителството, партнираме си на много места в местната власт и на който разчитаме за стабилността на държавата”, обясни той.

"Реформаторите се изказаха много по-яростно срещу ГЕРБ, отколкото БСП", изтъкна Николов. 

Макар че вчера Борисов заяви, че е положил огромни усилия ГЕРБ да падне в Плевен, по думите на Николов щабът и организацията на партията в града са направили всичко възможно да спечелят изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама