Тодоров: Най-лесно е да си хвърля оставката, ако това ще помогне на партията

11:25, 02 ное 15 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Потвърдихме същите резултати от парламентарните избори, но не това беше целта ни. Както и да го броим ние загубихме изборите за кмет на община Шумен, загубихме и голяма част от общинските съветници- имахме 16, сега са 7.

Единствено във Велики Преслав спечелихме и Горчев остава кмет там. Загубихме и в някои села, където имахме кметове- примерно в село Мадара, предишният наш кмет беше нелош кмет, доста неща се направиха там”, коментира областният и общински лидер на БСП в Шумен Тодор Тодоров.

Като цяло този неуспех е характерен за БСП в цялата страна, не само за община Шумен, посочи той. По думите му, оттеглянето на Красимир Костов от кметската надпревара е изиграло немалка роля.

„10 дни преди началото на изборите нямахме кандидат за кмет на Шумен. Иван каквото и да направи, беше късно. Нямаше какво повече да се случи при така създалата се ситуация в общинската партийна организация. Въпреки това аз мисля, че партията бързо се мобилизира”, допълни лидерът на БСП в Шумен.

По думите му, нужен е по-задълбочен анализ на ситуацията. Той уточни, че ще поеме лична отговорност за изборния неуспех, стига да е полезно за партията.

„Най-напред ще го споделя пред Изпълнителното бюро на БСП и да се вземе там решение. Аз не съм солов играч, за мен най-лесното е да си хвърля оставката, ако това ще доведе до подобряване на дейността на партията”, каза лидерът на шуменските социалисти.

Той припомни, че е избран от колективния орган на организацията- от конференцията и при всички положения ще иска становището и мнението на хората.

„Така внезапно още една оставка не знам как ще се отрази на партията. Трябва да се премислят нещата, не е въпрос само на емоции”, уточни Тодоров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама