Борисов поздрави Давутоглу за победата на парламентарните избори в Турция

11:56, 02 ное 15 / Политика 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до турския си колега Ахмет Давутоглу за успешното провеждане на парламентарните избори в страната и за успеха на ръководената от него партия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

„Убеден съм, че изразената демократична воля на турския народ ще създаде стабилна основа за консолидиране на напредъка на турската държава във всички области, както и за по-нататъшното разширяване на двустранните ни отношения”, посочва премиерът Борисов.

Той е изразил удовлетворение от личния принос на Давутоглу за засилените контакти между българските и турските държавни институции на всички нива. „Вярвам, че заедно ще продължим да укрепваме връзките между нашите две приятелски страни за благото на нашите народи, мира и благоденствието в региона”, пише в поздравителната си телеграма министър-председателят Бойко Борисов.

Партията на справедливостта и развитието, чийто лидер беше президентът Реджеп Тайип Ердоган постигна изненадващо голяма победа на проведените вчера парламентарни избори в страната, съобщава Ройтерс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама