Миков пита пленума за своята оставка

12:11, 02 ное 15 / Политика 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на БСП Михаил Миков заяви, че въпросът за неговата оставка ще бъде поставена пред Националния съвет на партията, заседание на който ще се проведе след две седмици. През следващите 14 дни формацията ще направи ускорен анализ за "тежката загуба".

"Тази тежка загуба обаче не кореспондира с внушенията за заличаването на БСП от политическата карта", каза още той. Зам.-председателят Янаки Стоилов дори заяви, че партията ще прави анализ защо не може да стигне до първото място.

Миков съобщи още, че някои от членовете на ръководството вече са си подали оставките, но дали те ще бъдат приети също е въпрос на пленума.

Според председателя на БСП демократичните устои в България са застрашени. "Превръщаме се в "парична демокрация", каза той. И посочи, че там, където преди БСП е постигала победа с ДПС, сега победител е ГЕРБ. Миков бе категоричен, че задкулисието и парите са решили изборите, а не гражданите.

Той отново отказа да поеме курс към сближаване с останалите леви формации, като заяви, че БСП е единственият автентичен представител на лявото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама