В Разград приключи проектът „Подкрепа за заетост”

12:35, 02 ное 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешно приключи проект „Подкрепа за заетост” на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Разград. По проекта на работа бяха назначени 60 безработни, регистрирани в бюрата по труда на територията на областта. 

Назначените, на които работодател бе областният управител, в продължение на четири месеца почистваха речните корита на 11 рискови обекта, разположени извън населените места. Основната цел бе да се извършат превантивни дейности, предприети бяха мерки за защита от бедствия, свързани с обилните валежи и преодоляване на потенциалния риск от наводнения. Почистени бяха речните корита и деретата от дървесна и храстовидна растителност, и от битови отпадъци.

По време на програмата бяха извършени две обучения на наетите лица от определените им наставници, като всяко от тях беше с продължителност 40 часа, след което на всяко лице бе връчен сертификат.

Регулярно служители от Областна администрация  извършваха проверки на работещите по програмата, с които се проследяваше процесът на работа, допълват от пресцентъра на областната управа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама