Осъдиха рецидивист на пробация заради измама на дребно

12:30, 02 ное 15 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист е осъден на пробация, след като извършил измама. Щетата, която нанесъл, е на стойност 375 лева. Той се представил за доставчик на пури в магазин, където се продават подобни артикули и убедил продавачката, че собственикът го е натоварил със задачата да достави нова стока на посочената стойност. Жената се подлъгала и му дала парите.

По-късно обаче се усъмнила и говорила с шефа си и така измамата излязла наяве. Оказало се, че човекът познава измамника и се свързал с него по телефона с искане да върне парите. Последният не сторил това веднага, но на по-късен етап все пак възстановил по-голямата част от сумата. Когато се оказало, че след сигнал от собственика, срещу него се води разследване и предстои дело, той върнал и останалата част от парите.

Престъплението било извършено на 16 март 2014 г. Наказанието за него е пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес за две години, с явяване пред пробационен служител за подпис два пъти седмично; задължителни периодични срещи с такъв за същия срок, както и включване в програми за обществено въздействие отново за 24 месеца. Мъжът ще трябва да положи и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, които ще бъдат разпределени в рамките на една година. Осъденият ще трябва да покрие и разноските по делото, които са 424,57 лева,

Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Русе. Тя е лека, както заради малкия размер на сумата, получена по незаконен начин, така и защото подсъдимият се признал за виновен и делото било гледано по съкратената процедура. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама