Новият кмет на Шумен представи екипа си

13:05, 02 ное 15 / Политика 25 793 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Новият кмет на Шумен Любомир Христов представи екипа си на пресконференция днес. Той обяви имената на четирима от заместниците си.

Икономическия ресор поема досегашният началник на отдел „Икономическо развитие и стопански дейности” в Общината Росица Антонова. Тя е завършила Английската гимназия в Русе и висше образование в Университета за национално и световно стопанство. Над 20 години работи като експерт в Общината.

Заместник-кмет по бюджет и финанси става Татяна Костова. Завършила е икономическия университет във Варна. Над 30 години е била на ръководни постове в сферата на счетоводството и финансите. За последно е работила във ВиК-Шумен. “Основната ми задача е да се направи подробен анализ на актуалното финансово състояние на Общината и да се положат усилия за неговото стабилизиране”, коментира Костова.

Ресор „Устройство на териториите, строителство и екология” е поверен на Боян Тодоров. Той е председател на Регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Завършил е Университета по архитектура и строителство през 1985 година. От 1994 г. до момента е собственик на фирма “Литос”. “Първата ми задача е да се завършат започнатите проекти. Възнамерявам да работя усилено със съсловните организации”, заяви при представянето си Тодоров.

Досегашният директор на дирекцията „Култура, просвета и образование” Найден Косев поема същия ресор, но като зам.-кмет. Той е ръководител на дирекция от 1996 година. Преди това е бил преподавател в СОУ “Сава Доброплодни”. Завършил е българска и руска филология в Шуменския университет през 1985 година.

“Все още не е ясно името на заместник-кмета по здравеопазване и социална политика. В момента се провеждат срещи със съсловните организации за обсъждането на кандидат за поста”, обясни Христов. Той не изключи възможността да има структурни промени в екипа от заместници. Водят се консултации и за поста главен архитект на Община Шумен.

“Всички назначени са експерти. Няма политически фигури. Целта е да работим компетентно за развитието на Шумен”, категоричен бе Любомир Христов и добави, че няма да има реваншизъм и чистки. “Готови сме да работим с абсолютно всички, които имат градивни и идеи за превръщането на Шумен и общината в добро и модерно място за живеене”, коментира Христов и не скри, че новото кметско ръководство има желание в общинска администрация да се назначат млади и можещи хора, като за целта ще се търсят връзки с висшите учебни заведения.

Любомир Христов отправи и директна покана за съвместна работа с Иван Ламбов от Реформаторския блок, като обясни, че най-подходящото място за него и неговите професионални компетенции е началник на отдела по еврофондовете.

По отношение на местния парламент Христов изрази желание да се работи повече експертно и без политически прения.

В новия кметски екип влизат още Диян Димитров на поста секретар на Общината.Той е завършил право. Адвокат е в областта на наказателното право. Работил е като следовател от 1995 до 2000 година.

Роза Енчева – пресаташе на кметството. Тя е завършила българска филология в Шуменския университет. Работила като журналист.

Новият градоначалник на Шумен Любомир Христов обяви, че има намерение да има повече приемни дни за граждани, като предвижда поне по две срещи в месеца.

На 9 ноември новият кметски екип и общинските съветници ще положат клетва на тържествена сесия.

Все още не е ясно, кой ще заеме депутатското място на Любомир Христов в парламента. Следващата в листата след него е Донка Иванова, която обаче е областен управител на Шумен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама