Бургаските волейболисти надделяха над ЦСКА с 3:1 гейма

13:05, 02 ное 15 / Спорт 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболистите от „Нефтохимик” надделяха над отбора на ЦСКА с 3:1 гейма в дербито от втория кръг в Суперлигата при мъжете. Това съобщиха от Община Бургас. Двубоят се игра в спортна зала „Васил Симов” в столицата.

Бургазлии спечелиха първите два гейма, съответно с 25:17 и 25:23. Третата част беше най-продължителна, като с малко късмет домакините я затвориха при 30:28. След това "Нефтохимик" не остави шансове на "червените" и след 25:16 в четвъртия гейм се поздравиха с крайния успех.

Топреализатор в мача беше Мартин Пенев. Посрещачът на "Нефтохимик" завърши с 18 точки и 6 аса. Отлични бяха и диагоналът  Петър Христов с 16 точки,  центърът Николай Къртев с 13 точки, 2 аса и 2 блока и Явор Генов, който се отчете с 12 точки. Другите от стартовия състав на треньора  Петър Дочев - капитанът  Иван Станев, централният блокировач Стоян Самунев, и либерото  Андрей Николов също имаха немалък принос за победата. Като резерви много добре  се включиха Георги Петров и Стоян Златев.

С две победи в първите два кръга и пълен актив от 6 точки отборът на "Нефтохимик" е лидер в класирането на волейболната Суперлига при мъжете.

В следващия трети кръг бургаските волейболисти приемат тима на „Тетевен Волей”. Двубоят ще се състои на 6 ноември от 18:00 часа в зала „Младост” в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама