Парк “Шуменско плато” търси “осиновители” за туристическата инфраструктура

13:16, 02 ное 15 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ стартира кампания за предоставяне за „осиновяване“ на кътовете за отдих, заслоните, детските площадки и туристическите маршрути на територията на парка, съобщават от пресцентъра на парка.

„Осиновяването“ включва използване, почистване и поддържане с доброволен труд на избрания обект. На всеки обект ще се постави информационна табела, показваща кой се грижи за него.

На 04 ноември 2015 г. от 10.30 ч. ще се проведе първата официална церемония за „осиновяване“ на детски кът „Слънце“ в ПП „Шуменско плато“, който се намира до информационния център на паметник „Създатели на българската държава. „Осиновители“ са децата от ЦДГ №19 „Конче вихрогонче“ гр. Шумен.

През 2015 г. туристическата инфраструктура бе изцяло подновена или ремонтирана като част от дейностите по проект „Устройство и управление на ПП „Шуменско плато“, финансиран по програма Околна среда 2007-2013 г.

Записването за „осиновител“ става след попълване на формуляр в Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ (гр. Шумен, лесопарк „Кьошкове“).

Допълнителна информация на тел.054/ 800 765 и на сайта на парка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама