Варненски треньор се размина с условна присъда за изнасилване

13:43, 02 ное 15 25 1383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
52-годишният Светослав Желев, треньор в клуб по бойни спортове ММА във Варна, се отърва с условна присъда за изнасилване на непълнолетна. Варненският районен съд определи за насилника 3 години лишаване от свобода, като отложи изпълнението на наказанието с 5-годишен изпитателен срок.

На 4 февруари 2014 г. подсъдимият се снабдил с  ключовете за квартирата на свой познат и ги предоставил на 15-годишно момиче, което се занимавало със същия спорт. Именно то  поканило своя съученичка /потърпевшата девойка/ в чуждото жилище. Под предлог, че ще разговарят по женски и пушат, двете момичета купили мезета и сладкиши и отишли следобед в апартамента. Привечер в спалнята на жилището отишъл подсъдимия  и въпреки несъгласието на пострадалата да прави секс, той я принудил към това със сила. Прибирайки се с такси към дома си, непълнолетната споделила пред таксиметровия шофьор за извършеното спрямо нея изнасилване, а  по-късно разказала за случилото се и на близките си.  

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Подсъдимият има предходна съдимост, но е реабилитиран. Той бе осъден още да заплати обезщетение в размер на 20 хил. лева на пострадалата за претърпените в резултат на деянието неимуществени вреди. В тежест на подсъдимия са държавните такси и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама