Десетки писаха съболезнования в руското посолство за трагедията със самолета (снимки)

14:19, 02 ное 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руското посолство в София постави съболезнователна книга за послания към близките на загиналите 224 души в катастрофата с руския самолет в Египет.

Той се разби над Синайския полуостров в събота, докато набираше височина по време на полета си от египетския курорт Шарм ел-Шейх към Санкт-Петербург в Русия. Всички пътници и екипажът загинаха.

Само за два часа съболезнователната тетрадка беше почти изписана. В нея посланията, подкрепата и съжалението за трагично загиналите и техните близки изразиха десетки. Делегати, дипломати, руски възпитаници и обикновени граждани поднесоха и цветя.

„От името на ветераните от Втората световна война, живеещи в България, поднасям искрени съболезнования на роднините на загиналите в тази ужасна катастрофа и на моя роден град Санкт-Петербург. Градът преживя много трагични дни, но във военно време. Не трябва в наши дни да загиват невинни хора“, се четеше в посланията.

Други изразиха надежда, че Русия няма да забрави близките на загиналите и най-вече децата, които останаха сираци след катастрофата.

В тетрадката своите съболезнования изказа и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Сидеров изглеждаше смирен и мълчалив. За разлика от десетките изявления, които направи, след като няколко пъти провокира размирици в центъра на София, днес той не искаше да коментира.

„От името на парламентарната група на Атака изказвам искрени съболезнования на близките на загиналите при самолетна катастрофа в Египет. За нас- българските патриоти от Атака, всеки прекъснат живот на починал руски брат или сестра е повод за печал. Молим се за душите на преждевременно отишлите си от този свят наши братя и сестри. Нека Бог успокои душите им“, написа Волен Сидеров в съболезнователната книга.

Всеки, който иска да изкаже съболезнования, може да го направи до 17 часа в сградата на посолството на бул. „Драган Цанков“.

В Руската църква в София в неделя бе отслужена и панихида в памет на всички загинали в самолетната катастрофа, а десетки граждани донесоха цветя и запалиха свещи пред посолството на Руската федерация в София.

Съболезнователни телеграми изпратиха и президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и българският патриарх Неофит.

„Заедно с нашата опечалена и любима сестра – Руската православна църква ние усърдно молим Бога да упокои душите на невинно загиналите Божи чеда, да ги постави на добро място, където няма нито болка, нито печал, а вечен живот”, написа патриархът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама