Д-р Митко Георгиев бе отличен като Лекар на годината

14:20, 02 ное 15 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Митко Георгиев бе отличен като „Лекар на годината“ за област Добрич на церемония, състояла се в последния ден на октомври в Разград, съобщи председателят на Районната лекарска колегия д-р Галя Василева.  

Със стилно тържество е отбелязан празникът на лекарското съсловието. На него отличия са получили лекари в различни категории. С почетен знак на БЛС – сребърен, са наградени лекарите, излъчени от регионалните колегии, които съсловието е оценило най-високо през тази година. Сред тях и началникът на отделението по ортопедия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Митко Георгиев.

В Разград се проведе и извънреден събор на Българския лекарски съюз, каза д-р Василева.  Делегатите на събора са приели декларация относно Проектозакона за Бюджета на НЗОК за 2016 г. С нея те заявяват, че съсловието на българските лекари няма да приеме авторитарно и ултимативно налагане на правила, елиминиращи договорното начало. Настояват за незабавно оттегляне на всички предложения от проектозакона за бюджета на НЗОК,  водещи  до изменения на други закони и срокове в НРД. „В случай, че исканията ни не бъдат изпълнени - декларираме, че няма да участваме в преговорния процес. Ще използваме всички позволени от закона средства за защита на правата и интересите на българските лекари, на пациентите и обществото. Ще информираме и европейските институции и парнтьори“, заявява още БЛС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама