Черните кутии изключват атака срещу руския самолет

15:18, 02 ное 15 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първоначалните данни от черните кутии на руския самолет, който се разби на Синайския полуостров и загинаха 224-ма души, показват, че самолетът не е атакуван или ударен от снаряд, съобщава РИА Новости, като се позовава на информация от интернет изданието „Ал Масри ал Йоум“. Те пък цитират източници от тристранната комисия, която разшифрова данните от устройствата.

Според изданието в черните кутии няма данни от самолета да са търсии помощ. Според източниците причината за падането е „някакво нарушение вътре в самолета, което изключва версията за удар с ракета или външна атака, както обявиха от „Ислямска държава“.

Според авиопревозвача "Когалимавиа" обаче причината за инцидента е „външна намеса“. Изпълнителният директор на компанията Александър Снаговски заяви пред журналисти, че "Еърбъс" А321 не може асе разцепи във въздуха заради отказ на някоя от системите.

Заместникът му Александър Смирнов допълни, че причината не е пилотска грешка или повреда, а "техническо или физическо въздействие", което е предизвикало разпадането на самолета във въздуха.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче заяви, че нито една версия не може да бъде изключена, включително и тази за терористична атака.

Министърът на транспорта на Русия и днес повтори, че самолетът се е разпаднал въввъздуха, за което свидетелства фактът, че отломките са разпръснати на площ от 20 км.

Междувременно РБК потвърди, че "Когалимавиа" не е плащала два месеца заплати на служителите си. От там обаче са уверили, че финансовите им затруднения по никакъв начин не се отразяват на безопасността на полетите.

Двама депутати от комунистическата партия пък поискаха да се забрани на авиопревозвача да лети.

"Еърбъс" А321 на авиокомпания "Когалимавиа" се разби в събота, малко след като излетя от египетския курорт Шарм ел Шейх за Санкт-Петербург. Това е най-голямата самолетна катастрофа в историята на руската и съветска гражданска авиация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама