Признателни сливналии и областният управител се поклониха пред гроба на Стефан Панаретов

15:24, 02 ное 15 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители от Посолството на Република България във Вашингтон поднесоха цветя на гроба на Стефан Панаретов - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките.

Поднасянето на цветя бе осъществено от името на областния управител на Сливен Димитър Сяров, сливенската общественост, както и от името на мисията ни във Вашингтон.

Така областният управител Димитър Сяров продължава традицията, установена от предшествениците му да се отдава заслужена почит към дейността на нашия съгражданин като дипломат, учен, общественик и спомоществовател.

На 19 октомври 2015 г. се навършиха 84 години от смъртта на родения в Сливен български дипломат, посветил значителна част от живота си на развитието на двустранните отношения между България и Съединените щати. Стефан Панаретов е погребан на 21 октомври 1931 г. в гробището „Рок Крийк“, Вашингтон, окръг Колумбия.

Сяров изразява своята благодарност към  Елена Поптодорова – извънреден и пълномощен посланик на Република България в САЩ, и към Чавдар Жечев - директор на Дирекция „Америка“ в Министерство на външните работи за оказаното съдействие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама