Повдигнаха обвинения на тримата българи от "Столипиново" за трафик на хора

16:33, 02 ное 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повдигнаха обвинения на тримата българи, задържани при специализираната полицейска акция в кв. "Столипиново" вчера, съобщи говорителят на Районна прокуратура -Пловдив, Атанас Илиев. Събрани са доказателства, че те са подпомогнали 18 имигранти да пребивават незаконно в страната.

Това са жена на 45 г., нейният син и мъж на 52 г. При следствените действия е установено, че жената е имала познат в Турция, който набирал групи с цел да бъдат прекарани до Германия. Засега няма данни дали тримата са криминално проявени.

Районната прокуратура образува досъдебно производство за подпомагане на чужденци да пребивават и преминават незаконно през страната – престъпление по чл. 281, ал. 2. Законът предвижда от 1 до 6 год. лишаване от свобода и глоба от 5 до 20 000 лв.

Припомняме, че вчера на територията на кв. "Столипиново" се проведе спецакция от отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР-Пловдив, под ръководството на Районна прокуратура.

Бяха задържани 18 чужди граждани без документи за самоличност. Петима от тях твърдят, че са от Афганистан, другите – че са от Сирия. Всички са на възраст между 20 и 30 години. Няма жени и деца сред тях, допълни още прокурор Илиев. Не е ясно и откъде са влезли в страната ни.

Продължават следствените действия, разпитват се чужденците, установява се има ли и други съпричастни лица в престъплението.

Днес с решение на Районна прокуратура нарушителите ще бъдат задържани за още 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама